MKB Internet Advies

Wat is SEA? Search Engine Advertising

MKB Internet Advies helpt ondernemers naar een betere online positie, onder andere met SEA campagnes. Laten we beginnen met wat uitleg. Want SEA, SEO, Costs per click, ROAS (return On Ad Spend)? Help… Veel mensen zien door de bomen het bos niet meer. Wat is SEA? Wat houden al die andere termen in?

SEA, Search Engine Advertising, daarin zit het woord Advertising. En daarmee wordt veel helder. SEA betekent dat uw bedrijf naar voren komt in betaalde zoekresultaten van zoekmachines wanneer gebruikers zoeken op een zoekterm die met uw bedrijf, of een dienst of product van uw bedrijf te maken heeft. Deze betaalde zoekresultaten staan boven de gewone zoekresultaten. Gebruikers krijgen dus eerst bedrijven te zien die investeren in SEA en pas daarna andere ondernemingen. Deze ‘top of the list’ strategie is een effectieve manier om binnen korte tijd meer naamsbekendheid te krijgen en meer klanten aan te trekken.

Waarom u meer leads krijgt met de juiste SEA campagne

Het is een menselijke eigenschap om snelheid te verlangen wanneer we online actief zijn. Daarnaast weet de consument dat actieve sites als eerste worden aangeboden door zoekmachines. Een hoge positie straalt vertrouwen uit. De meeste mensen zijn geneigd om direct op een van de bovenste posities te klikken die ze krijgen aangeboden van zoekmachines. Dat maakt het voor bedrijven uiterst relevant om een dergelijke toppositie te behalen. Een van de snelste manieren om dit te bereiken is om te investeren in een SEA campagne.

  • Uw SEA campagne uitgevoerd door experts
  • Maandelijks conact met uw accountmanager
  • Tijdbesparend en persoonlijk
  • Ook voor uw bedrijf een (budgettair) passende SEA campagne
  • Van muisklik naar klik met uw bedrijf
  • Resultaat gericht en meetbaar

Een goede SEA campagne helpt uw bedrijf aan een betere online vindbaarheid en daarmee aan meer klanten. Zo simpel als ‘betalen voor wat zoekwoorden’ is het echter niet. SEA is onderdeel van een totaalstrategie. Een geslaagde SEA campagne, een campagne waarmee u verder komt, vraagt om speurwerk. MKB Internet Advies zoekt uit waar uw potentiele klanten online naar zoeken. We zorgen voor aantrekkelijke teksten zodat bezoekers na een snelle muisklik ook een klik met uw bedrijf voelen.

SEA, werk voor onze experts

Algoritmes van zoekmachines worden steeds slimmer en de bedrijven daarachter steeds strenger. Deze ontwikkelingen gaan snel. Een SEA expert als MKB Internet Advies houdt de ontwikkelingen bij en beschikt over een team van mensen, elk met hun eigen expertise op het gebied van online vindbaarheid, die uw SEA campagne resultaatgericht uitvoeren. Indien gewenst vullen wij uw SEA campagne aan met een effectieve SEO (Search Engine Optimization) strategie. Elke ondernemer een passende SEA campagne die past bij uw Budget

MKB Internet Advies zorgt, binnen het budget dat u ter beschikking heeft, voor de juiste advertenties, die getoond worden bij de meest relevante zoektermen. De juiste informatie wordt op een aansprekende manier omschreven. Wanneer mensen op uw advertentie klikken wordt er een bedrag in mindering gebracht op het door u vooraf bepaalde daglimitiet. Dit noemen we de Costs per click. Vindt de bezoeker uw pagina interessant en gaat deze over tot aankoop of wordt er verder contact gezocht met uw bedrijf (lead), dan is het doel bereikt. In de praktijk zal niet iedereen dit doen. ROAS (return On Ad Spend), oftewel, hoeveel euro’s krijg ik terug voor elke euro uitgeven aan SEA, meet de effectiviteit van uw online advertentiecampagne.

Resultaat bij uw SEA campagne

Uw SEA campagne kunt u in alle vertrouwen aan MKB Internet Advies overlaten. Ons team heeft de kennis en ervaring in huis om voor u goede resultaten te behalen. Het beste resultaat wordt bereikt wanneer u uw SEA-campagne combineert met een SEO-campagne. Het verschil? Bij SEO wordt uw website zo ingericht dat de algoritmes van de zoekmachines uw site als ‘relevant’ bestempelen. Na verloop van tijd zul het algoritme uw site belonen met een hoge(re) positie in de lijst met zoekresultaten. Dit wordt de organische zoekresultaten genoemd. Wilt meer weten over dit onderwerp, lees dan verder op onze pagina 'SEO'.

Wilt u meer weten over hoe MKB Internet Advies een op maat gesneden SEA-campagne voor u kan uitvoeren, of wilt u meer weten over onze overige dienstverlening? Neemt u gerust vrijblijvend contact met ons op voor een gratis advies op maat. MKB Internet Advies helpt u om goed gevonden te worden op internet!